Marka : HÖKÜMET BAL VE ARICILIK
HÖKÜMET BAL PAKETİ 3Balsız Ev Kalmasın
Organik Çiçek Balı 850 gr VE
Süzme Çiçek Balı 850 gr Bir Arada
Organik Çiçek Balı 850 gr
Tarım Bakanlığı Onaylı Organik Sertifikalı 2200 rakımda 1200 farklı çiçekten arılar bal almaktadır.
Bölgemiz Karadeniz ,Doğu Anadolu ve İç Anadolu kesişim noktasında olduğu için 3 farklı bölgenin endemik çiçeklerinden yararlanılan bal üretilmetedir
ORGANİK BAL FAYDALARI Şimdiye kadar yapılan birçok klinik araştırmada balın çocuk gelişimi ve beslenmesinde, besleyici ve güçlendirici etkileri araştırılmıştır.
Yeşil yapraklı bitkilerin (ıspanak gibi) içerdiği kadar antioksidanlar içerir.
Ispanak sevmeyen çocuklarınıza neden bal yedirmiyorsunuz?
Stres ve beslenme alışkanlıkları ile yakın ilişkili olduğu kabul edilen ülserlerin, son yıllarda Helikobakter Pilori (Helicobacter Pylori) adı verilen bir mikrop (bakteri) tarafından meydana geldiği ve antibiyotik tedavisi ile bu hastalığın tedavi edilebileceği üzerinde yoğunlaşılmıştır.
Balın yara iyileştirici özelliği belkide balın en umut verici tıbbi özelliklerinden birisidir. Bal: şimdiye kadar sürekli gündemde olan özelliklerinden; ülseri, yanıkları ve yaraları iyileştirmede yüzyıllardan beri kullanılmaktadır.
BAL NEDİRVitamin ve mineral kaynağı olan bal, bağışıklık sistemi başta olmak üzere vücuda birçok faydası vardır. Kalsiyum sayesinde kemikleri güçlendirir, demir sayesinde dolaşım sistemine yardımcı olur. Doğal enerji kaynağı olarak bildiğimiz bal, birçok sağlık problemini önlemede önemli rol oynuyor.
Bal yapısındaki tokoferol, askorbikasit, flavonoidler ve diğer fenolik maddeler nedeniyle antioksidatif etkiye sahip. Uzmanlar balın mideyi kaplayarak spazmları rahatlattığı ve gastrointestinal sistem üzerinde düzenleyici etki gösterdiğini saptadılar. Cilt üzerindeki olumlu etkilerinden dolayı pek çok kozmetik ürünün içeriğinde de kullanılan bal, yara izlerinin iyileşmesinde olumlu bir etki gösteriyor. Balın sağlık üzerine etkilerinden bahsedebilmek için yetişkinlerin günde üç, beş yemek kaşığı tüketmeleri gerekiyor. Olumlu etkileri ise yaklaşık bir buçuk, iki ay sonra görülüyor.
Bal çiçeklerde nektar olarak bilinen hafif tatlı sıvının arının vücuduna girip çeşitli salgı ve enzimlerle birleşmesi sonucu oluşur. Bal çok sayıda makro ve mikrobesleyiciler, enzimler, probiyotikler, prebiyotikler, vitaminler ve mineraller içerir. Arı nektarın dönüşümünü vücudunda salgıladıktan sonra kovan içindeki peteklere balı boşaltır. Burada sıvısı buharlaşan bal kovan içindeki işçi arıların peteğin ağzını kapatması ile piyasada satın aldığımız son şeklini alır.